„Minthogy mindig receptekkel éltem, álmodtam, recepteket kreáltam, vizsgáltam, fedeztem fel, főztem meg és kóstoltam életem nagy részében… kiválasztani néhányat mint kedvenceimet körülbelül olyan nehéz, mint elénekelni néhány kedvenc motívumot mindazon zenéből, amit egész életem során játszottam vagy hallottam. …”
Láng György: Terítéken az életem, Kóstoló az én XX. századomból. Vince Kiadó, 2000. 355.o.
„Húsvéti galuska
4 tojás fehérjéből habot keverünk, majd hozzáadjuk a tojások sárgáit, ’4 csapott evőkanál laska lisztet és kevés sót. Kanál segítségével kis galuskákat szaggatunk a forró levesbe.”
A zsidó háziasszony könyve, Hasznos tudnivalók, Kóser szakácskönyv. Írta: Giti néni. Kiadja Ábrahám Márton könyvnyomdája, Kecskemét 1935. 38.o.)
Legújabb bejegyzéseink
- Cikkek és írások – Gasztronómia 5.
Körner András a zsidó ételekről “A főzés...
- Cikkek és írások – Budapesti éjszakák 4.
Könyvkritika Kalmár Tibor Sztárok az éjszakában...
- Cikkek Erzsébetvárosról és a zsidónegyedről 3.
“Online elérhető, zsidó történelemkönyvet...
- Cikkek Erzsébetvárosról és a zsidónegyedről 2.
“Budapest VII. kerületében, az Erzsébet körút...
- Cikkek Erzsébetvárosról és a zsidónegyedről 1.
“A magyar mozi és a filmipar itt jött létre...